nieuws

Aalberts topman van het jaar voor effectenbezitters

bouwbreed

den haag – Bestuursvoorzitter, oprichter en grootaandeelhouder J. Aalberts van Aalberts Industries is verkozen tot beleggerstopman van 2004. Dat heeft de Vereniging van Effectenbezitters, organisator van de verkiezing, bekendgemaakt.

Aalberts kreeg 23,7 procent van de stemmen en had daarmee een ruime voorsprong op de nummer twee, A. Slippens. De Sligro-topman bleef steken op 14,9 procent van de stemmen. De eveneens genomineerde W. van Vonno van de BAM Groep eindigde met 6 procent op de zesde plaats.

De eerste plek van Aalberts is voornamelijk terug te voeren op de prestaties van Aalberts Industries vorig jaar. In het eerste halfjaar steeg de winst met 24 procent. De koers van het aandeel Aalberts steeg in 2004 met 73 procent. Sinds de beursnotering in 1987 steeg de koers met 1212 procent. De omzet steeg in die tijd van 21 naar 775 miljoen euro, een jaarlijkse groei van 23,6 procent.

In maart maakt Aalberts Industries zijn entree in de Midkap-index.

Reageer op dit artikel