nieuws

A2-tunnel slecht voor fietsers Maastricht

bouwbreed

maastricht – De aanleg van een A2-tunnel door Maastricht pakt ongunstig uit voor fietsers. De Fietsersbond vindt dat er te weinig doorstromingsmogelijkheden voor fietsers zijn, omdat er boven op de tunnel een nieuwe vierbaansweg wordt aangelegd. De bond wil geen vier-, maar een tweebaansweg over de tunnel. Op de vrijkomende stroken kunnen dan voet- en […]

maastricht – De aanleg van een A2-tunnel door Maastricht pakt ongunstig uit voor fietsers. De Fietsersbond vindt dat er te weinig doorstromingsmogelijkheden voor fietsers zijn, omdat er boven op de tunnel een nieuwe vierbaansweg wordt aangelegd. De bond wil geen vier-, maar een tweebaansweg over de tunnel. Op de vrijkomende stroken kunnen dan voet- en fietspaden worden aangelegd. Op het tracé naar de Kennedybrug, dat aansluit op de A2, wordt de situatie zelfs slechter dan die nu is, aldus de bond. De Fietsersbond heeft deze bezwaren aan het Rijk en Maastricht kenbaar gemaakt.

Reageer op dit artikel