nieuws

Leighton valt Hochtief tegen

bouwbreed

essen – Hochtief geeft een winstwaarschuwing af vanwege problemen bij dochter Leighton. Het Australische bedrijf heeft zijn winst over het boekjaar tot 1 juli bijgesteld van 84,3 tot 66,3 miljoen euro. Hochtief is voor 53 procent eigenaar van Leighton. De onverwachte daling van het resultaat hangt samen met extra risicovoorzieningen voor spoorproject Spencer Street Station […]

essen – Hochtief geeft een winstwaarschuwing af vanwege problemen bij dochter Leighton. Het Australische bedrijf heeft zijn winst over het boekjaar tot 1 juli bijgesteld van 84,3 tot 66,3 miljoen euro. Hochtief is voor 53 procent eigenaar van Leighton.

De onverwachte daling van het resultaat hangt samen met extra risicovoorzieningen voor spoorproject Spencer Street Station en toegenomen operationele activiteiten. Op de langere termijn ziet bestuursvoorzitter H. Keitel van Hochtief geen vuiltje aan de lucht. “Gezien ons verbeterde risicomanagement hebben we Leighton opnieuw beoordeeld en daar consequenties uit getrokken. Doel is de uitstekende orderportefeuille en het hoge opbrengstpotentieel in het nieuwe boekjaar weer ongehinderd tot zijn recht te laten komen”.

Voor het komende jaar heeft Leighton op basis van de reeds binnengehaalde opdrachten zijn winstverwachting opgeschroefd van 90,4 tot 108,4 miljoen euro.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels