nieuws

Gemeente Arcen en Velden wil Taurus sterk uitbreiden

bouwbreed

ARCEN EN VELDEN – De Noord-Limburgse gemeente Arcen en Velden wil een conferentiecentrum voor de wijde regio worden. Mede om die reden en vanwege de werkgelegenheid steunen B en W van Arcen en Velden een verzoek om uitbreiding van Adventure World Taurus, een toeristisch trekpleister in deze gemeente.

Ondernemer W. Heijmans van Taurus wil aan het bestaande complex een grootschalige nieuwbouw toevoegen, waarin onder meer ruimte is voor conferentiezalen. Taurus bestaat nu uit onder meer een groot horecabedrijf met als belangrijke trekpleisters bowling en laserschieten. Heijmans was de eerste in Nederland die met deze tak van sport begon. Taurus trekt nu 120.000 bezoekers per jaar en er werken negentig mensen. Heijmans wil uitbreiden met een nieuw hotel met 96 kamers, meer adventurefaciliteiten met allerlei realityspellen en midgetgolf, horeca, vijf bioscoopzalen en tientallen conferentiezalen. Het is een miljoenenproject.

Heijmans verwacht dat het aantal bezoekers daardoor zal verdubbelen. Om hen op te kunnen vangen bouwt Heijmans een parkeergarage achter het nieuwe complex, goed voor 550 auto�s. Gemeente en provincie Limburg studeren nog op verbetering van de aanvoerwegen vanaf de A67.

Ook het personeelsbestand groeit na de uitbreiding naar 250.

Inmiddels hebben twaalf omwonenden bezwaar gemaakt. Zij vrezen verstoring van de rust, en hebben aangekondigd tot de hoogste rechtsinstantie te zullen procederen. De omwonenden zitten nu nog lekker in het groen in een ecologisch beschermd gebied.

De gemeenteraad moet begin september de knoop doorhakken. B en W willen een artikel 19-lid 1-procedure starten om een snelle bouw mogelijk te maken, en tevens een partiele herziening van het bestemmingsplan erdoor jagen. De provincie steunt de gemeente daarin, want die wil Limburg toeristisch beter verkopen.

Arcen en Velden nog drie grote toeristische trekkers: Klein Vink met het Thermaalbad, de Kasteeltuinen en bierbrouwerij Hertog Jan.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels