nieuws

Dijkherstel Stein in Hemelvaartsweekend

bouwbreed

stein – Rijkswaterstaat herstelt in het Hemelvaartsweekend de afgeschoven dijk langs het Julianakanaal in het Limburgse Stein. Om kosten te beperken komt er geen damwand. “Dat betekent een besparing van 450.000 euro”, zegt woordvoerder K. Wu van Rijkswaterstaat. Voor het onderzoek naar de oorzaak van de dijkverzakking is een damwand volgens hem ook niet nodig, […]

stein – Rijkswaterstaat herstelt in het Hemelvaartsweekend de afgeschoven dijk langs het Julianakanaal in het Limburgse Stein. Om kosten te beperken komt er geen damwand. “Dat betekent een besparing van 450.000 euro”, zegt woordvoerder K. Wu van Rijkswaterstaat. Voor het onderzoek naar de oorzaak van de dijkverzakking is een damwand volgens hem ook niet nodig, omdat verdere opgraving van de kapotte waterleiding naar verwachting geen nieuwe inzichten oplevert. Het onderzoek naar de oorzaak is aan het eind van deze maand afgerond.

Voor het herstellen van de dijk verlaagt Rijkswaterstaat de waterstand van het Julianakanaal met 2 meter. De scheepvaart op het kanaal zal hierdoor tussen sluis Limmel, bij Maastricht, en sluis Born volledig zijn gestremd zijn vanaf woensdagavond 19 mei tot maandagochtend 24 mei.

In de komende weken werkt Rijkswaterstaat het herstelplan uit. De woordvoerder kan nog niet zeggen of er een aanbesteding plaatsvindt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels