nieuws

Timmerfabriek Klaassen van fraude beticht

bouwbreed

roosendaal – Timmerfabriek Klaassen uit Roosendaal wordt door FNV Bouw beticht van faillissementsfraude. De vakbond heeft inmiddels een kort geding aangespannen om de banen van twaalf werknemers veilig te stellen.

Volgens de bond, die deze ochtend actie voerde bij Klaassen, heeft de timmerfabriek middels “een vies spelletje” twaalf werknemers geloosd en 22 andere een sterk verslechterd arbeidscontract laten ondertekenen.

Eind vorig jaar verkocht Klaassen zijn timmerfabriek, toen nog gevestigd in Bergen op Zoom. Vervolgens begon hij onder dezelfde naam een nieuw bedrijf in Roosendaal. Van de 34 werknemers bleven er 12 achter in Bergen op Zoom. Die fabriek werd op 19 februari failliet verklaard, nadat alle machines door de oude eigenaar waren meegenomen.

Regiobestuurder G. Yesildal van FNV Bouw zegt dat Klaassen een collectieve ontslagaanvraag heeft omzeild terwijl doelbewust aangestuurd werd op een faillissement. De vakbond heeft inmiddels tegen Klaassen een kort geding aangespannen. Daarin eist de bond dat alle 34 werknemers, dus ook de twaalf die op straat staan, aan de slag kunnen in de timmerfabriek in Roosendaal.

Om te onderstrepen dat de geloosde werknemers in Roosendaal willen werken, stonden ze vanmorgen aan de poort van Klaassen. Een aantal van hen was gekleed als bedelmonnik. Na de actie is samen met de curator een faillissements-intake gehouden. Volgens Yesildal van FNV Bouw meent de curator ook dat er sprake is van faillissementsfraude.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels