nieuws

Sanitair-installateurs niet kapot van keurmerken

bouwbreed

den haag – Ongeveer tweederde van de installatiebedrijven bezit geen keurmerk. Dat blijkt uit onderzoek onder 140 sanitair-installateurs naar de wijze waarop men omgaat met keurmerken en garanties.

De belangrijkste reden voor de installateurs om zich aan te sluiten bij een bepaald keurmerk is om aan de potentiële opdrachtgever duidelijk te maken dat kwaliteit wordt geboden. Een keurmerk geeft een onderscheidend vermogen ten opzichte van de concurrent, meent 60 procent van de keurmerkbezitters. Een gedeelte van 13 procent gaf krijgen van meer klanten aan als direct doel.

De helft van de installateurs die nog geen keurmerk hebben denkt er ook niet aan dat wel na te streven.

Twintig procent van de installateurs zonder keurmerk heeft nog geen idee van een reden zich aan te sluiten. De helft van het overgebleven deel denkt met een keurmerk toch meer klanten te krijgen, de andere helft geeft bewijs van kwaliteit en onderscheidend vermogen aan. De rest sluit zich alleen bij een keurmerk aan als het verplicht wordt of als de markt er specifiek om zou vragen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels