nieuws

Nieuw-Zeeland blaast waterkrachtproject af

bouwbreed

wellington – De grootste energiemaatschappij van Nieuw-Zeeland, het staatsbedrijf Meridian Energy, heeft een omstreden grootschalig waterkrachtproject afgeblazen. De reden dat het Project Aqua – waarin Meridian al 60 miljoen euro had gestoken – niet doorgaat, is “een combinatie van omstandigheden en een reeks commerciële onzekerheden.” Dit zegt president-directeur K. Turner in The New Zealand Herald. […]

wellington – De grootste energiemaatschappij van Nieuw-Zeeland, het staatsbedrijf Meridian Energy, heeft een omstreden grootschalig waterkrachtproject afgeblazen. De reden dat het Project Aqua – waarin Meridian al 60 miljoen euro had gestoken – niet doorgaat, is “een combinatie van omstandigheden en een reeks commerciële onzekerheden.”

Dit zegt president-directeur K. Turner in The New Zealand Herald.

Het besluit kwam, nadat milieubeschermingsorganisaties uitgebreid campagne hadden gevoerd om te verhinderen dat het project zou doorgaan. Zij maakten bezwaren tegen de omleiding van driekwart van de waterhoeveelheid van de rivier Waitaki River. Dat water zou door een kanaal van 60 kilometer moeten worden geleid, waaraan zes waterkrachtcentrales zouden komen. De milieubeweging vond de ingreep in de meer dan 200 kilometer lange rivier onaanvaardbaar.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels