nieuws

Eijsden bouwt huizen voor Maastricht

bouwbreed

eijsden – Eijsden ontwikkelt een centrumplan, waarin 650 woningen worden gebouwd. Zo�n 550 woningen daarvan zijn bedoeld voor de Maastrichtse woningmarkt. In Eijsden bestond verzet tegen dit plan, maar een meerderheid van de raad heeft dit protest weggewuifd. De oppositie in de raad wilde eerst een referendum onder de Eijsdense bevolking. Eijsden en Maastricht hebben […]

eijsden – Eijsden ontwikkelt een centrumplan, waarin 650 woningen worden gebouwd. Zo�n 550 woningen daarvan zijn bedoeld voor de Maastrichtse woningmarkt.

In Eijsden bestond verzet tegen dit plan, maar een meerderheid van de raad heeft dit protest weggewuifd. De oppositie in de raad wilde eerst een referendum onder de Eijsdense bevolking.

Eijsden en Maastricht hebben verder een convenant gesloten over de gezamenlijke ontwikkeling van 25 hectare industrieterrein in Eijsden. Ook daarmee zijn veel Eijsdenaren niet blij. Maar de gemeente stelt dat de ontwikkeling van het industrieterrein geld in het laatje brengt om het historische centrum van het witte dorpje in Zuid-Limburg op te kunnen knappen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels