nieuws

Dekker kent zestal projecten subsidie toe

bouwbreed

den haag – Minister Dekker (VROM) kent maximaal 90 miljoen euro subsidie toe aan vijf gemeenten en een waterschap voor hun projecten. De subsidies komen uit het Budget Investeringen Ruimtelijke Kwaliteit (BIRK). De geselecteerde projecten zijn Rijnboog (Arnhem), Nieuw Zaailand (Leeuwarden), Muziekkwartier (Enschede), Ontwikkelingsprogramma Nieuwe Hollandse Waterlinie (Culemborg), Europapark (Groningen) en Vlietproject Hoeksche Waard (Waterschap […]

den haag – Minister Dekker (VROM) kent maximaal 90 miljoen euro subsidie toe aan vijf gemeenten en een waterschap voor hun projecten.

De subsidies komen uit het Budget Investeringen Ruimtelijke Kwaliteit (BIRK). De geselecteerde projecten zijn Rijnboog (Arnhem), Nieuw Zaailand (Leeuwarden), Muziekkwartier (Enschede), Ontwikkelingsprogramma Nieuwe Hollandse Waterlinie (Culemborg), Europapark (Groningen) en Vlietproject Hoeksche Waard (Waterschap de Groote waard).

Het geld wordt pas toegekend als de uitwerking van een project financieel sluitend is, het voldoende oplossingen biedt voor de problemen in het betreffende gebied en als ook andere publieke en private partijen meedoen. De subsidie bedraagt maximaal twintig procent van de investeringskosten.

VROM heeft deze zes projecten uitgekozen omdat de plannen de aantrekkelijkheid van de gebieden vergroot voor bewoners, bedrijven en bezoekers.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels