nieuws

Workhorse blijft ook onder zware omstandigheden lassen

bouwbreed Premium

rozenburg – Interlas brengt met de Workhorse een serie compacte inverters voor laswerk op de markt. De uitvoering voor TIG- en elektrodenlassen biedt in de enkelfase-versie een stroombereik van 10 tot 180 ampère.

De driefase-versie levert 80 tot 400 ampère. Interlas biedt ook uitvoeringen voor MIG-lassen en stiftlassen. Workhorse heeft een vijfvoudige thermische bescherming.

De nieuwe lasmachine volgt de PowCon op die inmiddels zo�n twintig jaar op de markt is. Door fusies en overnames met een teruglopende productiekwaliteit lijkt de PowCon in de visie van Interlas aan het einde van zijn productcyclus aangeland. De oorspronkelijke ontwerper kon zich niet meer verenigen met het huidige product en ontwikkelde vanuit hetzelfde concept maar aangevuld met nieuwe technologie de Workhorse-serie. Het Amerikaanse Arcon Welding produceert de Workhorse.

De machine blijft ook onder zware omstandigheden functioneren. De praktijk leert dat de machine een val van acht meter zonder functieverlies overleeft. Het elektrisch circuit is beveiligd tegen spanningspieken en overbelasting. Het beveiligingscircuit zorgt ervoor dat bij kortsluiting of bij zwaarder gebruik dan de specificaties toelaten het apparaat automatisch uitschakelt. Diverse functies zorgen voor ongestoorde en rustige lasgang van (roestvast) staal en aluminium.

De intelligente uitgaande-stroomregeling voorkomt slakinsluitingen in het lasmetaal. De thermostaatgeregelde ventilatie reduceert stofvorming in de machine. Een aansluiting voor afstandsbediening is standaard. Optioneel is een goed leesbaar display voor het bedieningspaneel.

Reageer op dit artikel