nieuws

Werkgoed informeert over oplosmiddelvrij bouwproduct

bouwbreed

den haag – Werkgoed constateert nog veel onbekendheid over oplosmiddelvrije of -arme bouwproducten en de wettelijke vervangingsplicht. Het Arboconvenant Bouw stelde een informatiebundel samen over oplosmiddelen voor werkgevers en werknemers van aannemingsbedrijven.

Werkgoed noemt vervanging van oplosmiddelen door producten op waterbasis de beste oplossing. Wanneer dit niet kan moet de werkruimte goed worden geventileerd of de werkplek goed worden afgezogen.

Werkgevers moeten erop toezien dat werknemers zichzelf goed beschermen tegen de gevolgen van oplosmiddelen. Beide moeten samen de beste oplossing vinden. Omdat elk product een veiligheidsinformatieblad heeft kan iedereen vooraf de samenstelling van een product lezen. Een product mag maximaal 150 gram oplosmiddelen per liter bevatten. De Arbeidsinspectie ziet toe op de naleving van de vervangingsplicht.

De website www.werkgoed.nl informeert verder over dit onderwerp. Werkgoed is de projectnaam van het Arboconvenant Bouw waarmee AVBB, FNV Bouw, Hout -en Bouwbond CNV en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gezond werken in de bouw stimuleren.

Reageer op dit artikel