nieuws

Wegdek Verbrande Brug weggehaald

bouwbreed Premium

brussel – Het aannemersbedrijf Hye is erin geslaagd met twee kranen vanaf een drijvend ponton het 250 ton wegende ingestorte brugwegdek van de Verbrande Brug in Grimbergen op het kanaal van Willebroek weg te halen. Dat is enkele dagen eerder dan verwacht. Na een controle van de kanaalbodem op brokstukken kan het scheepvaartverkeer weer worden hervat. […]

brussel – Het aannemersbedrijf Hye is erin geslaagd met twee kranen vanaf een drijvend ponton het 250 ton wegende ingestorte brugwegdek van de Verbrande Brug in Grimbergen op het kanaal van Willebroek weg te halen.

Dat is enkele dagen eerder dan verwacht. Na een controle van de kanaalbodem op brokstukken kan het scheepvaartverkeer weer worden hervat. Drie andere bruggen over het kanaal, die tijdelijk voor onderzoek werden gesloten, zijn inmiddels ook weer open. Het herstel van de Verbrande Brug zelf en van het wegdek zal nog enkele maanden duren.

Reageer op dit artikel