nieuws

Wales investeert 12 miljard in infra

bouwbreed

cardiff – De regering van Wales gaat de komende vijftien jaar 12 miljard euro investeren in verbetering van de infrastructuur. Onderdeel van het plan is de aanleg van de eerste tolweg in het �prinsdom�, waarmee ruim een half miljard euro is gemoeid. De verzelfstandigde regering van Wales krijgt binnenkort ook de bevoegdheid over het transportbeleid […]

cardiff – De regering van Wales gaat de komende vijftien jaar 12 miljard euro investeren in verbetering van de infrastructuur. Onderdeel van het plan is de aanleg van de eerste tolweg in het �prinsdom�, waarmee ruim een half miljard euro is gemoeid.

De verzelfstandigde regering van Wales krijgt binnenkort ook de bevoegdheid over het transportbeleid en de investeringen in de infrastructuur. Vooruitlopend daarop heeft minister A. Davies van economische ontwikkeling en transport de voornaamste problemen voor de infrastructuur in kaart gebracht.

Het grootste project is een tolweg parallel aan de M4, die het zuiden van Wales verbindt met West-Engeland en Londen. Davies hoopt dat de uitvoering van dit project binnen vijf jaar kan beginnen. De weg loopt onder meer over de grote terreinen van de voormalige Corus-staalfabrieken in Llanwern.

Daarnaast moet ook de A55, de belangrijke aan- en afvoerweg voor veerdiensten op Ierland, grondig worden verbeterd. Aanvullend daarop wil Davies de momenteel gebrekkige infrastructuur in en rond de veerhaven van Holyhead en bij de aansluiting van de A55 op het Engelse wegennet eveneens onder handen nemen.

Reageer op dit artikel