nieuws

Vlaamse minister pleit voor mober

bouwbreed Premium

brussel – De Vlaamse minister van mobiliteit en sociale economie K. van Brempt pleit voor een �mober� (mobiliteitseffectrapportage) bij het plannen van nieuwe bedrijventerreinen, woonwijken en recreatiecentra. “Te vaak wordt eerst de locatie van een bedrijventerrein of evenementenhal vastgelegd en bekijkt men daarna pas hoe deze bereikbaar zijn”, aldus Van Brempt in de Belgische Bouwkroniek. […]

brussel – De Vlaamse minister van mobiliteit en sociale economie K. van Brempt pleit voor een �mober� (mobiliteitseffectrapportage) bij het plannen van nieuwe bedrijventerreinen, woonwijken en recreatiecentra.

“Te vaak wordt eerst de locatie van een bedrijventerrein of evenementenhal vastgelegd en bekijkt men daarna pas hoe deze bereikbaar zijn”, aldus Van Brempt in de Belgische Bouwkroniek. Onderdeel van een mober moet zijn hoe bewoners en werknemers op een duurzame wijze van en naar de plaats van bestemming kunnen gaan. Collectief vervoer of veilige fietspaden zouden verplicht gesteld moeten worden.

Om te veel werk te voorkomen zou de mober onderdeel kunnen uitmaken van de milieu-effectrapportage (mer).

Reageer op dit artikel