nieuws

Vijf woontorens en kleine studio bij Hilversum Centraal

bouwbreed

hilversum – Vijf woontorens, een horecavoorziening met terras en een studio van 800 vierkante meter moeten de omgeving van het Hilversumse hoofdstation over twee jaar gaan verlevendigen. Tangram Architecten uit Amsterdam heeft inmiddels getekend voor het voorlopige ontwerp. In samenwerking met de gemeente Hilversum ontwikkelt AM Wonen het bouwproject. De Amsterdamse projectontwikkelaar reserveert in het […]

hilversum – Vijf woontorens, een horecavoorziening met terras en een studio van 800 vierkante meter moeten de omgeving van het Hilversumse hoofdstation over twee jaar gaan verlevendigen.

Tangram Architecten uit Amsterdam heeft inmiddels getekend voor het voorlopige ontwerp. In samenwerking met de gemeente Hilversum ontwikkelt AM Wonen het bouwproject. De Amsterdamse projectontwikkelaar reserveert in het plan duizend vierkante meter voor kantoorruimte, mits er een afnemer voor is. Anders wordt de ruimte voor woningen gebruikt. Van het totale aantal onderkomens is veertig procent betsemd voor de verkoop. De woontorens met een maximale hoogte van 40 meter krijgen garages onder de grond waardoor het mogelijk wordt het terrein rondom de hoogbouw in een rustieke, parkachtige sfeer in te richten.

De bouw wordt in twee fases verdeeld. Het project past voor 95 procent in het bestemmingsplan. Omdat het oppervlakte van de horeca de voorgeschreven regels overschrijdt en ook de bouw van de studio niet in het bestemmingsplan past, wordt hiervoor een vrijstellingsprocedure gevolgd.

Eind volgend jaar wil de gemeente beginnen met het bouwrijp maken van de grond zodat de bouwer in opdracht van AM Wonen in de eerste helft van 2006 aan de slag kan.

�Stationsgebied Zuid� gold decennialang als een lastig te bebouwen locatie. Nu het station de komende jaren voor 20 miljoen euro wordt ondertunneld zal het verkeer beter kunnen doorstromen. De buitenruimte krijgt daarbij veel aandacht; een vereiste voor het kunnen afzetten van het plan.

Reageer op dit artikel