nieuws

Utrecht wil eerder restauratie brug

bouwbreed Premium

utrecht – De restauratie van de Wittevrouwenbrug moet al in het voorjaar van 2005 aanvangen, vindt het college van B en W van Utrecht. Daarmee wil het gemeentebestuur vermijden dat de bouw van de parkeergarage onder het Lucasbolwerk vertraging oploopt. De brug zou pas in 2006 worden opgeknapt. De zandstenen boogbrug uit 1858 is te […]

utrecht – De restauratie van de Wittevrouwenbrug moet al in het voorjaar van 2005 aanvangen, vindt het college van B en W van Utrecht. Daarmee wil het gemeentebestuur vermijden dat de bouw van de parkeergarage onder het Lucasbolwerk vertraging oploopt.

De brug zou pas in 2006 worden opgeknapt. De zandstenen boogbrug uit 1858 is te zwak om het bouwverkeer naar de parkeergarage onder het Lucasbolwerk te dragen. In de rijbaan zitten scheuren en veel voegwerk tussen de stenen is verdwenen. Onder het Lucabolwerk wordt medio 2005 een 25 meter diepe parkeergarage met zes parkeerlagen gebouwd. De restauratie van de Wittevrouwenbrug wordt begroot op 950.000 euro.

Reageer op dit artikel