nieuws

Unilin verhoogt klemlat dakelement

bouwbreed Premium

nieuwerkerk aan den ijssel – Unilin heeft de klemlatten op de ES-W isolerende dakelementen verhoogd voor een betere ventilatie. De verhoging betreft de enkelschalige wolelementen, die in zes typen zichtzijde beschikbaar zijn. De maatregel is genomen na overleg met de dakpannenindustrie, meldt Unilin. De klemlat klemt de dampopen waterkerende onderdakfolie op de vurenhouten langsribben en […]

nieuwerkerk aan den ijssel – Unilin heeft de klemlatten op de ES-W isolerende dakelementen verhoogd voor een betere ventilatie. De verhoging betreft de enkelschalige wolelementen, die in zes typen zichtzijde beschikbaar zijn.

De maatregel is genomen na overleg met de dakpannenindustrie, meldt Unilin. De klemlat klemt de dampopen waterkerende onderdakfolie op de vurenhouten langsribben en fungeert tevens als tengel. Door de uitgevoerde verhoging ontstaat er ten opzichte van de oude situatie 5 millimeter meer ruimte tussen het dampdoorlatend, waterdicht en mandragend membraan en de op de klemlat aan te brengen panlatten.

Deze extra ruimte komt ten goede aan de ventilatie, aldus Unilin. Daarbij zal de vochtconcentratie bij een verhoogde dampproductie tot een minimum worden beperkt, omdat deze beter kan worden weggeventileerd.

Reageer op dit artikel