nieuws

Toch Bob

bouwbreed

Enkele weken geleden deed ik de suggestie om in plaats van Bob de Bouwer, zoals minister Peijs suggereerde, Bos de Bouwer in te zetten voor verbetering van het imago van de bouwsector. Ik stelde daarbij voor om Ad Bos, de klokkenluider die de bouwfraude aanhangig maakte, te omarmen als symbool om de sector �te reinigen�. […]

Enkele weken geleden deed ik de suggestie om in plaats van Bob de Bouwer, zoals minister Peijs suggereerde, Bos de Bouwer in te zetten voor verbetering van het imago van de bouwsector.

Ik stelde daarbij voor om Ad Bos, de klokkenluider die de bouwfraude aanhangig maakte, te omarmen als symbool om de sector �te reinigen�.

Ik heb geen enkele reactie gehad, dus besloot ik afgelopen weekend maar een dvd te kopen van Bob de Bouwer, zogenaamd voor mijn

kinderen, maar wellicht kan ik de kosten, 10 euro, als aftrekpost bij de fiscus opvoeren. Ik weet niet zeker of minister Peijs dat gedaan heeft, daarom heb ik besloten het voor haar te doen.

Ik heb de vijf – eigenlijk veel te korte – afleveringen goed bestudeerd en moet de minister gelijk geven. We kunnen veel leren van Bob. Ik haal er vier punten uit: betrouwbaar, snel, geëmancipeerd en erg klantgericht.

Bob de Bouwer is erg betrouwbaar. Kijk je naar de filmpjes, dan is het een harde werker. Als hij zegt dat iets �s avonds klaar is, dan klopt dat. Bob is altijd goed gehumeurd en is daarmee een prettige partij om zaken mee te doen. Hij vertelt wat hij gaat doen aan zijn klanten, doet het vervolgens en is �s avonds weer vertrokken. Hij praat er vooraf, althans dat zie ik niet in de filmpjes, niet met collega�s over.

Bob is ook snel. Als er een spoedklus tussendoor komt, dan is hij niet te beroerd om op welk moment dan ook aan de slag te gaan. Zelfs als hij met bouwvak is. Dat zien we in de praktijk tegenwoordig wel meer en met name bij kleine zelfstandigen zoals Bob. Hij is geëmancipeerd. In Bobs bouwbedrijf werken twee mensen onder wie hijzelf. De ander is Wendy. Daarmee komt het percentage vrouwen in Bobs bedrijf op 50 procent. Dat is een score die in de huidige bouwsector die wij kennen, niet gehaald wordt. En Bob is klantgericht. Hij geeft mensen een lift naar het dorp, regelt onderdak voor papegaaien en biedt de mensen maatwerk.

Dat alles moet ook minister Peijs gezien hebben. Bob de Bouwer is in en is actueel. Zo actueel dat de voertuigen die Bob heeft, op hun vrije dag treintje speelden en moesten stoppen voor bladeren op de rails. Oók dat moet de minister aangesproken hebben. Mits ze natuurlijk de juiste dvd gekocht heeft.

Samenvattend ben ik in verwarring gebracht. Moeten we voor een beter imago Bob de Bouwer of Bos de Bouwer inzetten?

Bob is een sympathiek animatiefiguurtje die als kleine zelfstandige het goed voor elkaar heeft.

Bos is een beschadigde maar niet gebroken bouwer die inmiddels op veel sympathie kan rekenen van politiek Den Haag. Bos moet serieus genomen worden en het imagoprobleem van de bouwsector ook, daarom nogmaals mijn pleidooi voor Bos de Bouwer. Wie stemt voor?

Reageer op dit artikel