nieuws

Tilburg bouwt zeshonderd woningen voor starters

bouwbreed Premium

TILBURG – De Tilburgse woningcorporatie WonenBreburg gaat vlak bij de campus van de Universiteit van Tilburg 410 studentenwoningen en 195 woningen voor starters bouwen. De nieuwbouw komt op het voormalige Interpolisterrein. Om de aankoop van de dure grond door de woningcorporatie mogelijk te maken, stelt de gemeente Tilburg elders grond beschikbaar om vrije sectorappartementen te […]

TILBURG – De Tilburgse woningcorporatie WonenBreburg gaat vlak bij de campus van de Universiteit van Tilburg 410 studentenwoningen en 195 woningen voor starters bouwen.

De nieuwbouw komt op het voormalige Interpolisterrein. Om de aankoop van de dure grond door de woningcorporatie mogelijk te maken, stelt de gemeente Tilburg elders grond beschikbaar om vrije sectorappartementen te bouwen. Met de opbrengst van de verkoop van die grond kunnen de kosten van het woningbouwproject gedekt worden.

De stad heeft sinds 1999 een groot kamertekort. In 2000 richtte de gemeente eenTaskforce Studentenhuisvesting op. Hierin overleggen gemeente, woningbouwers en studenten over de aanpak van de woningnood onder studenten. Het woningbouwplan op het voormalige Interpolisterrein is het eerste nieuwbouwproject.

Reageer op dit artikel