nieuws

Thyssen Krupp doet woningbezit van hand

bouwbreed Premium

düsseldorf – Staalconcern Thyssen Krupp heeft voor 2,1 miljard euro zijn woningbezit van de hand gedaan. Koper is een consortium van het vastgoedfonds van de Amerikaanse bank Morgan Stanley en de Noordrijn-Westfaalse vastgoedgroep Corpus. Thyssen Krupp, in 1999 ontstaan uit de fusie van twee vermaarde staalconcerns, is een van de grootste industriële woningbezitters in Duitsland. […]

düsseldorf – Staalconcern Thyssen Krupp heeft voor 2,1 miljard euro zijn woningbezit van de hand gedaan. Koper is een consortium van het vastgoedfonds van de Amerikaanse bank Morgan Stanley en de Noordrijn-Westfaalse vastgoedgroep Corpus.

Thyssen Krupp, in 1999 ontstaan uit de fusie van twee vermaarde staalconcerns, is een van de grootste industriële woningbezitters in Duitsland. Het woonbedrijf met zijn 370 medewerkers beheert 48.000 woningen. Het vastgoed bevindt zich vooral in het Ruhrgebied.

De verkoop van het woningbezit is voor Thyssen Krupp de grootste transactie sinds de fusie in 1999. Het concern kiest voor de drie kernactiviteiten staal, industriegoederen en dienstverlening. Tot de onderneming behoren twintig Nederlandse bedrijven met twaalfhonderd medewerkers.

Het vastgoedfonds van Morgan Stanley bundelt investeringen ter waarde van 13 miljard dollar. De bank ziet Duitsland als kernmarkt en is van plan de investeringen komende jaren verder op te voeren. Het woonbedrijf moet daarbij dienen als strategisch platform.

De activiteiten van vastgoedbedrijf Corpus concentreren zich in de regio Rijn-Ruhr.

Reageer op dit artikel