nieuws

Stratenmakers stappen uit Bouwend Nederland

bouwbreed

den haag – De Ondernemersbond Bestratingsbedrijven Nederland (OBN) heeft zich teruggetrokken uit de nieuwe bouwkoepel Bouwend Nederland. Dat heeft directeur A. de Vries van de belangenvereniging laten weten.

De algemene ledenvergadering van OBN heeft volgens de bestuurder het voorstel voor deelname aan de branchevereniging weggestemd.

Het Algemeen Verbond Bouwbedrijf (AVBB), waar de totstandkoming van Bouwend Nederland wordt voorbereid, reageert bij monde van woordvoerder P. Wouters niet verrast op de mededeling van de OBN. “Ze hebben zich altijd terughoudend opgesteld. Van alle partijen die twijfelden aan hun deelname, is OBN altijd het duidelijkst geweest in zijn afwijzing.”

Wouters durft niet te zeggen waarom de OBN is afgehaakt. “Zij herkenden zich niet in de manier waarop Bouwend Nederland de belangen van de sector wil verdedigen.” Daarbij zou mogelijk meespelen dat het in verhouding tot de andere brancheverenigingen kleine OBN vreest dat binnen de grote organisatie de belangen van de stratenmakers niet goed worden vertegenwoordigd.

Organisatie

Bouwend Nederland moet vanaf begin volgend jaar dé organisatie worden voor de ondernemers in de bouw. Onder het vaandel van de nieuwe belangenclub groeperen zich in elk geval het AVBB, BouwNed namens de woning- en kantorenbouwers, Vianed als de stem van de wegenbouwers. De kabelleggers worden door Bolegbo-vok vertegenwoordigd, de civiele betonbouwers van VocBetonbouw en de railinfrabouwers WRI sluiten de rij.

BouwNed-directeur J. van Tuinen wordt de eerste algemeen directeur van Bouwend Nederland. L.C. Brinkman, nu nog het gezicht van het AVBB, krijgt bij de nieuwe organisatie de voorzittershamer in handen.

Als de fusie is voltooid, worden de deelnemende organisaties grondig op de schop genomen. In de plannen is bij Bouwend Nederland voor 118 mensen een baan beschikbaar. Momenteel werken in het totaal zo�n tweehonderd mensen bij de verschillende bouwclubs.

Reageer op dit artikel