nieuws

Sluiting vestiging Armstrong Hoogezand na arbitrageuitspraak

bouwbreed

hoogezand – De vestiging van Armstrong Building Products BV in Hoogezand wordt in maart volgend jaar gesloten. De productie van de systeemplafonds wordt voortgezet in een andere vestiging van het bedrijf in Münster, Duitsland.

Tot de sluiting van de vestiging in Hoogezand is besloten na een arbitrageuitspraak door Price Waterhouse Coopers (PWC). Volgens directeur Wilfred Middel, algemeen directeur van Amstrong is er wel vraag naar plafondplaten. “De reden voor sluiting ligt vooral in overproductie binnen het bedrijf. De plafondplaten blijven dan ook gewoon leverbaar.”

Armstrong Building Products BV in Hoogezand maakt sinds 987 plafondproducten voornamelijk voor de Europese markt. De vestiging in Hoogezand heeft 146 medewerkers, waarvan er 132 betrokken zijn bij de productie. De sluiting betekent ontslag voor alle medewerkers uit de productieafdeling. Voor de andere 14 medewerkers heeft de sluiting geen gevolgen.

PWC concludeerde dat sluiting van de vestiging van Armstrong economisch gezien de beste keuze is voor de onderneming. Begin november kreeg PWC twee plannen voorgelegd. Het plan van de directie ging uit van sluiting van het bedrijf en het plan van de ondernemingsraad was gericht op voortbestaan van de onderneming. Tot deze arbitrage werd besloten, nadat eerder overleg tussen directie, OR en vakbonden niet tot een uitkomst had geleid. PWC oordeelde vrijdag in een onafhankelijk advies dat sluiting van de vestiging in Hoogezand op termijn de beste financiële resultaten oplevert voor de Europese divisie van Armstrong. De uitspraak in deze arbitrage is bindend.

Reageer op dit artikel