nieuws

Slokker Vastgoed bouwt in Gouda

bouwbreed

gouda – Slokker Vastgoed uit Huizen (NH) gaat in Gouda de locatie Middenwillens ontwikkelen. De projectontwikkelaar heeft in competitie met vijf andere bedrijven het beste plan gemaakt voor dit kleinschalige woningbouwgebied, tussen het natuurgebied Goudse Hout, de spoorlijn en de uitbreidingswijk Goverwelle. Het plan, dat getoetst is aan een nota van uitgangspunten, voorziet behalve in […]

gouda – Slokker Vastgoed uit Huizen (NH) gaat in Gouda de locatie Middenwillens ontwikkelen. De projectontwikkelaar heeft in competitie met vijf andere bedrijven het beste plan gemaakt voor dit kleinschalige woningbouwgebied, tussen het natuurgebied Goudse Hout, de spoorlijn en de uitbreidingswijk Goverwelle.

Het plan, dat getoetst is aan een nota van uitgangspunten, voorziet behalve in de bouw van woningen ook in een verpleeghuis met 150 bedden. De bedoeling is dat 40 procent van de parkeerplaatsen onder de bebouwing wordt gebouwd. De bouw van het verpleeghuis staat en valt met de financiering, waarover Zorgpartners Midden-Holland nog in onderhandeling is. Het plan voorziet in een “soepele overgang” van spoor naar natuur met de bebouwing dwars op de loodrechte slotenstructuur in het gebied. Via gestapelde blokken aan het spoor met onder meer appartementen aan de Middenwillenseweg wordt de bebouwing losser en sluit deze aan op de lintbebouwing van de Achterwillenseweg.

Reageer op dit artikel