nieuws

Scholenbouwprijs 2004 naar Hoorn

bouwbreed

hoorn – De jury van de scholenbouwprijs 2004 typeert het ontwerp van de VMBO Titaan in Hoorn als een mooie, ruimtelijke school. Hiermee is dit ontwerp van architect Herman Hertzberger als winnaar gekozen uit 149 aanmeldingen.

Het gebouw ondersteunt de kleinschalige organisatie van het onderwijs en leerlingenzorg van VMBO Titaan, onderdeel van het Atlas College. De prijs bestaat uit een bedrag van 12.500 euro.

Opdrachtgever, gemeente en architect hebben volgens de jury een bijzondere prestatie geleverd met het realiseren van dit prominent zichtbare gebouw in vijf lagen, op een stedenbouwkundig bijzondere plek. Hoofdaannemer was Heijmans IBC Bouw.

Met VMBO Titaan heeft de beroepsgerichte leergang in Hoorn een nieuw en aantrekkelijk gezicht gekregen. Het gebouw maakt onderwijsvernieuwing op een prachtige wijze zichtbaar. Het ondersteunt de kleinschalige organisatie van het VMBO Titaan die eigenlijk bestaat uit drie autonoom functionerende deelscholen, aldus de motivatie.

De jury roemt het grote gebaar, met tegelijkertijd aandacht voor het kleinste detail, het materiaalgebruik, de kleurstellingen en het optimaal gebruik van licht.

Reageer op dit artikel