nieuws

Schikking in fout bij sanering Diemerzeedijk

bouwbreed Premium

AMSTERDAM – De gemeente Amsterdam erkent procedurele fouten te hebben gemaakt bij de sanering van de voormalige vuilstortplaats op de Diemerzeedijk.

De hoofdstad heeft een schikking getroffen met het Openbaar Ministerie. Er wordt een bedrag van 100.000 euro betaald.

Ruim vijf jaar geleden kwam de milieu-inspectie van het ministerie van VROM met de beschuldiging dat de gemeente door het gebruik van slakken in de afdeklaag voor een minder stabiele afdekconstructie had gekozen. Volgens wethouder Stadig is in diverse onafhankelijke onderzoeken aangetoond dat de sanering als veilig mag worden beschouwd.

Hooguit was er sprake van een “kabouterovertreding”. Maar het Openbaar Ministerie bleek niet bereid het onderzoek te stoppen en de zaak te seponeren. De gemeente had voor het gebruik van slakken in de afdeklaag een vergunning moeten aanvragen. Amsterdam is het daar niet mee eens, maar vindt nog meer discussie over een vergunning te ver gaan.

Reageer op dit artikel