nieuws

Sanering grindgaten Midden-Limburg uitgesteld

bouwbreed

maastricht – De sanering van enkele met oud mijnafval vervuilde grindgaten in Midden-Limburg is tot 2010 uitgesteld. Het gaat om grindgaten in Thorn, Ohé en Laak en Stevensweert. De provincie Limburg is hierover teleurgesteld. De provincie wil dat er een deklaag van een meter schone klei boven op de vervuilde grindgaten komt. Maar Rijkswaterstaat wil […]

maastricht – De sanering van enkele met oud mijnafval vervuilde grindgaten in Midden-Limburg is tot 2010 uitgesteld. Het gaat om grindgaten in Thorn, Ohé en Laak en Stevensweert.

De provincie Limburg is hierover teleurgesteld. De provincie wil dat er een deklaag van een meter schone klei boven op de vervuilde grindgaten komt. Maar Rijkswaterstaat wil eerst meer onderzoek. Bovendien vindt RWS ophoging van de voormalige Maasplassen niet stroken met de beleidslijn Ruimte voor de Rivier. Die houdt in dat de Maas niet op hoge of verhoogde barrières mag stoten bij hoog water.

Eind december of begin volgend jaar spreekt de Raad van State zich uit over de sanering van grindgat In de Roes bij Maasbracht. Ook dat wilde de provincie met een meter ophogen, maar omwonenden en milieugroepen eisen volledige sanering van het met mijnsteen vervuilde terrein. De provincie vindt dat veel te duur.

EINDE BERICHT.

Reageer op dit artikel