nieuws

Robuust straatmeubilair van levende wilgen en rode kornoelje

bouwbreed Premium

beek-ubbergen – De dorpskern van Noordwolde heeft als eerste gemeente in Nederland levend straatmeubilair geplaatst.

Bankjes en stoelen gemaakt van gevlochten levende wilgen en rode kornoeljes. Zolang de stammetjes nog jong en buigzaam zijn wordt het meubilair tijdelijk ondersteund door een houten raamwerk. In de loop van de jaren zullen de boompjes steeds steviger worden. Zo ontstaat robuust straatmeubilair, waarop men comfortabel kan zitten.

Levend Straatmeubilair is een initiatief van de Stichting wAarde in Beek-Ubbergen en kunstenaar Jack van Mildert in samenwerking met de gemeente Weststellingwerf en het Nationaal Vlechtmuseum Noordwolde. Het VSBfonds maakt het financieel mogelijk.

Reageer op dit artikel