nieuws

Pauze in besluitvorming over Wieringerrandmeer

bouwbreed Premium

haarlem – De Stuurgroep Wieringerrandmeer last een pauze van vijf weken in om te kijken of er alsnog groen licht vanuit Wieringen kan komen voor de aanleg van een randmeer.

Donderdag besloot de gemeenteraad van Wieringen niet in te stemmen met de intentie-overeenkomst over het meer. Het plan staat hierdoor op losse schroeven.

Het Wieringerrandmeer zou moeten worden aangelegd tussen de gemeenten Wieringen en Wieringermeer. In de omgeving daarvan komen woningen, groen en bedrijven en is ruimte voor recreatie. Ruim een jaar geleden was er een prijsvraag, waarbij consortia van bedrijven hun visie konden geven op het nieuwe meer. Winnaar van de prijs werd het plan Lago Wirense van het samenwerkingsverband Volker Wessels Stevin Bouw & Vastgoedontwikkeling Nederland, Boskalis en Witteveen+Bos. Een vertegenwoordiger van dit consortium zei dat hij het niet netjes vindt dat een van de overheden zich niet houdt aan de afgesproken procedure. “Wieringen heeft destijds zelf ingestemd met de prijsvraag en de beoordeling daarvan door een deskundige jury. Wij hebben nog nooit inhoudelijk over het plan gesproken met de gemeente. Democratische besluitvorming is in het vervolg nog volop mogelijk.”

Gedeputeerde H. Meijdam sluit niet uit dat als Wieringen dwars blijft liggen, het plan zal worden gerealiseerd zonder medewerking van deze gemeente. (anp)

Reageer op dit artikel