nieuws

Overbetuwe blaast project in Drielse woonwijk af

bouwbreed

driel – De gemeente Overbetuwe heeft voor haar nieuwe Drielse woonwijk een project voor warmte uit asfalt afgeblazen. Over de energiemaatregel werd al ruim vijf jaar gesproken, maar omdat in het Knooppunt Arnhem-Nijmegen het tempo van de woningproductie omhoog moet, wil het gemeentebestuur niet langer meer wikken en wegen of het wel rendabel uitpakt. “Er […]

driel – De gemeente Overbetuwe heeft voor haar nieuwe Drielse woonwijk een project voor warmte uit asfalt afgeblazen.

Over de energiemaatregel werd al ruim vijf jaar gesproken, maar omdat in het Knooppunt Arnhem-Nijmegen het tempo van de woningproductie omhoog moet, wil het gemeentebestuur niet langer meer wikken en wegen of het wel rendabel uitpakt.

“Er waren bij de projectontwikkelaar bedenkingen over of het wel rendabel zou worden. Ook bij bewoners was de nodige scepsis”, vertelt wethouder C. Kuik.

De ontwikkeling van de wijk verliep mede onder invloed van het project trager. “Maar daarnaast heeft ook de grondverwerving door een veelheid aan grondeigenaren de nodige tijd gekost voor ontwikkelaar Gebroeders van Wanrooy Bouwbedrijven uit Geffen.”

Door het af te blazen, krijgt de gemeente nu meer goedkope koopwoningen in de wijk.

Reageer op dit artikel