nieuws

Ondergang Brits bouwbedrijf Jarvis naderbij

bouwbreed Premium

york – Het al tijden in moeilijkheden verkerende Britse bouwbedrijf Jarvis begint de moed te verliezen. Jarvis heeft tot eind maart de tijd om de schuldenlast van 435 miljoen te saneren, maar zegt er nu niet zeker van te zijn of overeenstemming bereikt kan worden met de banken. Bovendien dreigt op korte termijn een tekort aan werkkapitaal, waardoor al in januari “urgente financiering” noodzakelijk is.

“We doen alles wat we kunnen om in de behoefte te voorzien, maar kunnen niet garanderen dat dat ook succes zal hebben”, stelt het bedrijf. Jarvis heeft voor later deze maand een nieuw overzicht van de financiële situatie toegezegd, die de feitelijke ondergang van het bedrijf in zou kunnen luiden.

Van groot belang is of het bedrijf er tijdig in slaagt haar belang in Tube Lines, een consortium dat werkt aan de Londense ondergrondse, van de hand te doen. Jarvis heeft inmiddels wel enkele tientallen miljoenen binnengehaald door de verkoop van een aantal panden. De verkoop van de PFI acquisitie-afdeling aan Hochtief is eveneens afgerond.

Tegelijkertijd heeft een andere Britse aannemer, Mowlem, laten weten dat de zaken in de tweede helft van het jaar moeilijker gaan dan verwacht. Mowlem verwacht nu dat de winst aan de �onderkant� van de verwachtingen uitkomt. De per 1 januari vertrekkende algemeen directeur J. Gains heeft alle zaken nog eens onder de loep genomen en daarbij ruim 30 miljoen euro afgeschreven op lopende contracten, met name in Australië.

Reageer op dit artikel