nieuws

Normakoestiek staat weer op eigen benen

bouwbreed Premium

oisterwijk – Normakoestiek staat weer op eigen benen. Het management van de specialist in de montage van akoestische plafonds en wanden heeft alle aandelen overgenomen van de vorige eigenaar, het Britse beursgenoteerde miljardenconcern SIG. “Bij SIG zitten vooral handelsondernemingen. Normakoestiek heeft zich sinds de oprichting in 1973 toegelegd op de montage van isolatieplafonds en -wanden. […]

oisterwijk – Normakoestiek staat weer op eigen benen. Het management van de specialist in de montage van akoestische plafonds en wanden heeft alle aandelen overgenomen van de vorige eigenaar, het Britse beursgenoteerde miljardenconcern SIG.

“Bij SIG zitten vooral handelsondernemingen. Normakoestiek heeft zich sinds de oprichting in 1973 toegelegd op de montage van isolatieplafonds en -wanden. “Hierdoor voelden wij ons een beetje een vreemde eend in de bijt”, licht de nieuwe directeur-eigenaar Jan de Weert toe. Hij werkt 23 jaar bij de onderneming en heeft sinds 1999, toen de de onderneming aan SIG is verkocht, de leiding over Normakoestiek.

Het bedrijf is met 25 vaste medewerkers goed voor een omzet van zo�n 8 miljoen euro. De onderneming werkt zowel in de woning- als de kantoorbouw. De Weert: “We werken ook voor ziekenhuizen, gemeenten, winkelketens, kleine ondernemingen en architecten.”

Normakoestiek, dat een samentrekking is van �Akoestiek volgens de normen� , is gespecialiseerd in het aanbrengen van isolerende panelen die de akoestiek van een ruimte beïnvloeden. “Onder invloed van de Arbo-wetgeving, die bepaalde eisen stelt aan de geluidsdemping in werkruimten, worden wij bij de bouw van kantoren steeds vaker ingeschakeld.”

Reageer op dit artikel