nieuws

Noorden investeert miljard in projecten

bouwbreed Premium

assen – De provincies Groningen en Drenthe en twaalf gemeenten investeren tot 2010 1 miljard euro in hun gebied. Ze doen dat in het kader van de Regiovisie Groningen-Assen, waarvoor de deelnemers maandag in het Drents Museum in Assen hun handtekening hebben gezet. Het gaat om een reeks projecten op het gebied van woningbouw, bedrijventerreinen […]

assen – De provincies Groningen en Drenthe en twaalf gemeenten investeren tot 2010 1 miljard euro in hun gebied. Ze doen dat in het kader van de Regiovisie Groningen-Assen, waarvoor de deelnemers maandag in het Drents Museum in Assen hun handtekening hebben gezet. Het gaat om een reeks projecten op het gebied van woningbouw, bedrijventerreinen en grote vervoersprojecten, waaronder de nieuwbouw van trein- en busstations.

De overeenkomst vervangt twee eerdere projectafspraken uit 1996 en 1999. Het verschil met de voorgaande is dat de deelnemers vanaf 2006 samen jaarlijks 9,5 miljoen euro in een regiofonds stoppen en daarmee een veel hogere bijdrage dan voorheen leveren.

Het samenwerkingsverband begint in 2005 enkele grote projecten uit te voeren. Daarbij gaat het om een nieuw treinstation in Groningen (Europark), een nieuw busstation in Roden, aanpassing van de rondweg Groningen en de aanleg van nieuwe transferia. Verder gaat de regio met vier toplocaties voor bovenregionale bedrijvigheid de boer op en begint de gemeente Hoogezand-Sappemeer met een groot woningbouwproject.

Reageer op dit artikel