nieuws

Nieuwe leuningen voor fluitende bruggen

bouwbreed Premium

AMSTERDAM – Zeventien fiets- en voetgangersbruggen in de Valutawijk in Amsterdam-Osdorp worden verbouwd. Het stadsdeel laat nieuwe leuningen plaatsen, vernieuwt de slijtlaag en verbetert de toegankelijkheid. Bewoners hebben jarenlang bezwaar gemaakt tegen de door Michiel Cohen van architectenbureau Cepezed in Delft ontworpen bruggen. Zij vinden de bruggen niet alleen lelijk en gevaarlijk, al bij enige […]

AMSTERDAM – Zeventien fiets- en voetgangersbruggen in de Valutawijk in Amsterdam-Osdorp worden verbouwd. Het stadsdeel laat nieuwe leuningen plaatsen, vernieuwt de slijtlaag en verbetert de toegankelijkheid. Bewoners hebben jarenlang bezwaar gemaakt tegen de door Michiel Cohen van architectenbureau Cepezed in Delft ontworpen bruggen. Zij vinden de bruggen niet alleen lelijk en gevaarlijk, al bij enige wind maken de leuningen een hevig fluitend geluid. Het vervangen van de leuningen maakt een einde aan de geluidsoverlast.

Reageer op dit artikel