nieuws

Nieuwe bibliotheek voor Universiteit Utrecht

bouwbreed Premium

Tegen massale betonbouw agerende studenten hadden er in de jaren zeventig een fraaie kreet voor: “Het is lente, maar beton bloeit niet”. De tijden veranderen. De studenten van de Universiteit Utrecht genieten tegenwoordig van wuivend riet in de gevel van hun nieuwe bibliotheekcomplex. De nieuwbouw ligt pal naast een groene zone. Reden voor de Maastrichtse […]

Tegen massale betonbouw agerende studenten hadden er in de jaren zeventig een fraaie kreet voor: “Het is lente, maar beton bloeit niet”. De tijden veranderen. De studenten van de Universiteit Utrecht genieten tegenwoordig van wuivend riet in de gevel van hun nieuwe bibliotheekcomplex. De nieuwbouw ligt pal naast een groene zone. Reden voor de Maastrichtse architect Wiel Arets om in de gevel iets met een plantenmotief te doen. Rietstengels gaven het gewenste repeterende effect. Fotografe Kim Zwarts reisde ervoor naar Zweden. Eén van haar foto�s is uitvergroot en gezeefdrukt op de beglazing van de depotgebouwen. Voor de overeenkomstige betonversie moest een vrij ambachtelijk traject worden doorlopen met rubberen mallen.

Reageer op dit artikel