nieuws

Natuurlijk Bumpgrass dempt hogere val

bouwbreed Premium

assendelft – Bumpgrass is een nieuwe natuurlijke grasmat voor valdemping. Bijzonder is dat het dempt tot een hoogte van 3 meter. Natuurgras heeft normaal gesproken maar een valdemping tot 1 meter. Een valdemping tot 3 meter werd tot nu toe alleen bereikt met kunstgras en rubber tegels, meldt producent Flexibilo Playground Equipment uit Assendelft. Dergelijke […]

assendelft – Bumpgrass is een nieuwe natuurlijke grasmat voor valdemping. Bijzonder is dat het dempt tot een hoogte van 3 meter. Natuurgras heeft normaal gesproken maar een valdemping tot 1 meter. Een valdemping tot 3 meter werd tot nu toe alleen bereikt met kunstgras en rubber tegels, meldt producent Flexibilo Playground Equipment uit Assendelft. Dergelijke kunststof ondergronden ogen minder natuurlijk en zijn duur, vindt het bedrijf.

De valbestendige grasmat wordt gemaakt van speciaal ontwikkelde graszoden en een steenwolsubstraat. Het grasmengsel is diepwortelend (tot 70 centimeter diep) en kan goed tegen slijtage en droogte. Het steenwolsubstraat zorgt voor een goede valdemping en doorworteling van de zoden. Het gras regeneert zichzelf en is direct na aanleg bespeelbaar.

Bij de aanleg hoeven geen randen tussen Bumpgrass en het gazongras te worden geplaatst. Er is een egaal verloop tussen beide grassen. Bij de aanleg hoeft slechts 10 centimeter te worden afgegraven in plaats van de gebruikelijke 40 centimeter. Verharding en extra drainage zijn niet nodig. Het onderhoud is eenvoudig; het gras kan gewoon worden gemaaid.

Bumpgrass is in november bekroond met de noviteitenaward 2004 van de recreatievakbeurs in Hardenberg. Het product is gecertificeerd volgens NEN-EN1177.

Reageer op dit artikel