nieuws

Koolhaas loopt project Parijs mis

bouwbreed

parijs – Het nieuwe hart van Parijs zal niet door Nederlandse architecten worden ontworpen. De gemeenteraad van de Franse hoofdstad heeft gisteren besloten het ontwerp van de Franse architect David Mangin te laten uitvoeren. De ondergrondse Hallen, die 25 jaar geleden zijn gebouwd, zijn aan een grondige renovatie toe. Het centrum kan de stroom van […]

parijs – Het nieuwe hart van Parijs zal niet door Nederlandse architecten worden ontworpen. De gemeenteraad van de Franse hoofdstad heeft gisteren besloten het ontwerp van de Franse architect David Mangin te laten uitvoeren.

De ondergrondse Hallen, die 25 jaar geleden zijn gebouwd, zijn aan een grondige renovatie toe. Het centrum kan de stroom van bijna 1 miljoen bezoekers per dag niet meer aan.

Vier architecten maakten kans om het miljoenenproject in de wacht te slepen. Behalve Mangin waren Jean Nouvel, Rem Koolhaas en Winy Maas in de race.

De bouw gaat 4 à 5 jaar duren en moet klaar zijn voor de Olympische Spelen van 2012, waarvoor Parijs kandidaat is.

Reageer op dit artikel