nieuws

Jongeren in de bouw willen eerder stoppen met werken

bouwbreed Premium

den haag – Jongeren in de bouw willen eerder stoppen met werken. Dat blijkt uit een enquête die CNV Jongeren in samenwerking met de Vereniging van Bedrijfstakpensioenfondsen (VB) heeft gehouden onder ruim 2000 jonge mensen.

Jongeren die nog op school zitten willen graag op hun zestigste stoppen met werken. Wie al een baan heeft geeft over het algemeen de voorkeur aan 56 jaar. Een kwart van de ondervraagde mensen verwacht dat hij of zij het benodigde geld voor een rustige oude dag op eigen kracht bij elkaar moet sparen. Ruim eenderde geeft de voorkeur aan een collectieve regeling en een vergelijkbaar deel van de jongeren die bij het onderzoek is betrokken wil een combinatie van collectieve en individuele spaarmogelijkheden. Het onderzoek is onderdeel van een campagne waarin jongeren wordt uitgelegd wat pensioenfondsen kunnen doen en hoe de collectieve regelingen voor de oude dag voorziening in elkaar zitten. De VB en CNV Jongeren leggen daarbij het accent op solidariteit. Ter ondersteuning van het promotieprogramma wordt een cd-rom gemaakt die begin volgend jaar uitkomt.

Reageer op dit artikel