nieuws

Hogesnelheidslijn tussen Hamburg en Berlijn geopend

bouwbreed Premium

hamburg/berlijn – Spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn heeft op het traject Hamburg – Berlijn de hogesnelheidstrein in gebruik genomen. De reistijd tussen de grootste twee steden van Duitsland is teruggebracht tot slechts anderhalf uur. “De bouw van de spoorbaan in amper vier jaar tijd is een prestatie van jewelste”, aldus topman H. Mehdorn van Deutsche Bahn. “Met […]

hamburg/berlijn – Spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn heeft op het traject Hamburg – Berlijn de hogesnelheidstrein in gebruik genomen. De reistijd tussen de grootste twee steden van Duitsland is teruggebracht tot slechts anderhalf uur.

“De bouw van de spoorbaan in amper vier jaar tijd is een prestatie van jewelste”, aldus topman H. Mehdorn van Deutsche Bahn. “Met deze nieuwe verbinding bieden we al onze klanten een onverslaanbaar aanbod dat door geen ander verkeersmiddel kan worden overboden”.

De hogesnelheidslijn tussen Hamburg en Berlijn is tweede keus. Kort voor de eeuwwisseling werd op een haar na de kans gemist tussen de beide metropolen ambitieus een verbinding per magneettrein tot stand te brengen.

Doordat eind jaren negentig de Duitse regering in grote geldnood raakte, werd het project echter geschrapt. Gronden voor het tracé via Mecklenburg – Voorpommeren waren destijds al gereserveerd. De hogesnelheidstrein rijdt op het traject met een topsnelheid van 230 kilometer per uur.

Reageer op dit artikel