nieuws

Hochtief haalt 1,65 miljard euro krediet op

bouwbreed

essen – Hochtief heeft zich via een innovatief avalkrediet verzekerd van 1,65 miljard euro financiële armslag. De bouwer uit Essen was van plan slechts 1,5 miljard op te halen, maar schoof de kredietlijn op vanwege grote belangstelling van de banken. Het geld wordt beschikbaar gesteld door een consortium van banken onder leiding van onder andere […]

essen – Hochtief heeft zich via een innovatief avalkrediet verzekerd van 1,65 miljard euro financiële armslag. De bouwer uit Essen was van plan slechts 1,5 miljard op te halen, maar schoof de kredietlijn op vanwege grote belangstelling van de banken. Het geld wordt beschikbaar gesteld door een consortium van banken onder leiding van onder andere ABN Amro.

Hochtief gebruikt de 1,65 miljard euro in de eerste plaats voor de herfinanciering van bestaande kredieten. Tevens wordt de financiële ruimte vergroot van de divisies Construction, Ontwikkeling en Airport. De dochtermaatschappijen Turner en Leighton beschikken over eigen kredietlijnen.

Het avalkrediet van 1,65 miljard heeft een looptijd van drie jaar met de mogelijkheid twee keer een jaar te verlengen.

Reageer op dit artikel