nieuws

Gevelsysteem Alcoa vergroot ontwerpvrijheid

bouwbreed Premium

harderwijk – Vrijheid in constructieve en esthetische vormgeving belooft Alcoa met het gevelsysteem AA 100 Q. Inbraak- en brandwerende toepassingen doen volgens de leverancier uit Harderwijk geen afbreuk aan het uiterlijk van de gevel. Met de AA 100 Q kan een (semi-)structurele beglazing worden gemaakt.

De binnenconstructie waarop deze beglazing wordt aangebracht, is dezelfde als die waarop de gebruikelijke klemlijsten en afdekprofielen worden gemonteerd. Alcoa biedt ook een combinatie van horizontaal structureel met verticale deklijsten of andersom. Die combinatie staat te boek als semi-structureel. Zo�n gevel blijft in de berekening van de leverancier wind- en waterdicht tot een druk van 650 pascal. Alcoa levert stijlen en regels tot 275 millimeter diep ook per lengte van 6500 millimeter. Dat geldt ook voor de bijbehorende versterkings- of koppelprofielen.

Met de AA 100 Q introduceert de leverancier regeldichtingen waarvan de vorm is aangepast aan de toegepaste isolator. Elk dichtingsstuk wordt op maat geleverd. De isolator wordt op dezelfde manier afgekort als de regel.

Dichtingsstukken

Alcoa biedt vijf dichtingsstukken voor een stompe verbinding bij een gecompartimenteerde gevel. Voor een geraveelde verbinding biedt de leverancier vijf verbindigsstukken voor een gecompartimenteerde gevel en vijf voor een stijlontwaterde gevel. Het bedrijf ontwikkelde verder voor gecompartimenteerde gevels dichtingen voor de bouwkundige aansluiting aan de boven- en onderzijde.

Alcoa ontwikkelde speciale adapters waarmee de handstans 273260 in één handeling de uitsparing maakt in de afdichtingsrubbers voor de AA 100Q. Het bedrijf verwerkte de gegevens van AA 100Q in de nieuwste versie van het staticaprogramma.

Reageer op dit artikel