nieuws

Geldboete tegen Maharishi geëist voor sloop van klooster

bouwbreed Premium

roermond – De officier van justitie heeft voor de rechtbank in Roermond 10.000 euro boete geëist voor de Maharishi-beweging wegens het illegaal beginnen met de sloop van het monumentale klooster in Vlodrop. Daarnaast eist het Openbaar Ministerie 2500 euro boete voor de medewerker die in 2001 het sein gaf met de sloop te beginnen. Die […]

roermond – De officier van justitie heeft voor de rechtbank in Roermond 10.000 euro boete geëist voor de Maharishi-beweging wegens het illegaal beginnen met de sloop van het monumentale klooster in Vlodrop.

Daarnaast eist het Openbaar Ministerie 2500 euro boete voor de medewerker die in 2001 het sein gaf met de sloop te beginnen. Die sloop begon op het moment waarop de Raad van State haar juist verbood.

Volgens officier van justitie I. Masselink is onherstelbare schade aangebracht aan het Franciscanenklooster Sankt Ludwig. Volgens de Maharishi was sprake van een misverstand en zou geen boze opzet in het spel zijn geweest.

De advocaat van de Maharishi hield de politierechter voor dat het monumentale karakter van het klooster wordt overschat.

De Maharishi wil het gebouw afbreken omdat het niet gebouwd is volgens de richtlijnen van zijn Vedische beweging. Ook is het verkeerd gesitueerd, vindt hij. Op die plaats wil de goeroe een nieuwe Vedische universiteit bouwen, waarvan de ingang naar het oosten ligt.

De rechter wijst later deze maand schriftelijk vonnis.

Reageer op dit artikel