nieuws

Geen kerstpakketten voor dS+V Rotterdam

bouwbreed

ROTTERDAM – De dienst Stedebouw en Volkshuisvesting (dS+V) van de gemeente Rotterdam wil dit jaar geen kerstpakketten en flessen wijn voor zijn medewerkers. Dat heeft de dienst in een brief laten weten aan al zijn relaties, waaronder veel bouwbedrijven en projectontwikkelaars. “Als je integriteit hoog in het vaandel hebt, kun je geen geschenken aannemen”, aldus […]

ROTTERDAM – De dienst Stedebouw en Volkshuisvesting (dS+V) van de gemeente Rotterdam wil dit jaar geen kerstpakketten en flessen wijn voor zijn medewerkers. Dat heeft de dienst in een brief laten weten aan al zijn relaties, waaronder veel bouwbedrijven en projectontwikkelaars. “Als je integriteit hoog in het vaandel hebt, kun je geen geschenken aannemen”, aldus een medewerker van de dienst. Medewerkers hebben eerder al te verstaan gekregen via een interne brief dat ze alleen geschenken met een waarde tot 10 euro mogen aannemen. Bovendien moeten alle geschenken worden aangemeld, waarna ze worden beoordeeld door afdelingschefs.

Met de �ontmoedigingsbrief� aan relaties wil de dienst nu aan alle discussie een eind maken. Geen geschenken dus naar het kantoor van dS+V en ook niet naar het huisadres van medewerkers. In de brief wordt relaties te verstaan gegeven dat “een blijk van waardering voor de normale uitoefening van de taken niet nodig is”. Dat kan ook wel in de vorm van een kerst- of nieuwjaarswens. Sturen bedrijven toch kerstpakketten, dan worden die onverbiddelijk doorgestuurd naar het Leger des Heils of de verslaafdenopvang van de Pauluskerk.

Vorig jaar heeft de afdeling Bouw- en Woningtoezicht, die valt onder de dS+V, een soortgelijke actie ondernomen. Dit jaar is de actie uitgebreid naar de rest van de duizend werknemers van dS+V.

Reageer op dit artikel