nieuws

Fusie leidt tot gigant in betonnen systeemvloeren

bouwbreed Premium

oosterhout – Twee producenten van betonnen systeemvloeren gaan fuseren. Dycore in Oosterhout (Noord-Brabant) en Heembeton Vloersystemen in Hasselt (Overijssel) vormen per 1 januari een nieuw bedrijf met de naam Dycore Systeemvloeren. Na de fusie ontstaat een bedrijf met ongeveer 600 werknemers en een omzet van zo�n 100 miljoen euro per jaar. De jaarlijkse productie ligt […]

oosterhout – Twee producenten van betonnen systeemvloeren gaan fuseren. Dycore in Oosterhout (Noord-Brabant) en Heembeton Vloersystemen in Hasselt (Overijssel) vormen per 1 januari een nieuw bedrijf met de naam Dycore Systeemvloeren. Na de fusie ontstaat een bedrijf met ongeveer 600 werknemers en een omzet van zo�n 100 miljoen euro per jaar. De jaarlijkse productie ligt op ruim 4 miljoen vierkante meter vloeren voor zowel de woningbouw als utiliteitsbouw.

De fusie vloeit voort uit de overname van Cementbouw door het Ierse concern CRH vorig jaar. Heembeton Vloersystemen maakte deel uit van Cementbouw; Dycore is onderdeel van CRH. Het fusiebedrijf Dycore Vloersystemen beschikt over een hoofdkantoor in Oosterhout en vier productielocaties: Breda, Oosterhout, Hasselt en Lelystad. In Breda wordt de traditioneel bekistingsplaatvloer geproduceerd, in Hasselt gebeurt datzelfde, maar daarnaast worden er kanaalplaatvloeren en ribbenvloeren gemaakt. Lelystad fabriceert ribbenvloeren en Oosterhout voorgespannen bekistingsplaatvloeren en kanaalplaatvloeren.

Een van de voordelen van de fusie is volgens Dycore dat het nieuwe bedrijf beter gespreid is over het land en daardoor beter in staat is zijn klanten te bedienen.

Reageer op dit artikel