nieuws

Felle brand op bouwterrein van hsl

bouwbreed Premium

leiderdorp – Een felle brand op het bouwterrein van de hsl-zuid bij Leiderdorp heeft op de avond van Tweede Kerstdag 3500 kubieke meter piepschuim in de as gelegd. Door de dikke rook moest de A4 tijdelijk worden afgesloten. Een woordvoerder van projectbureau hsl vermoedt brandstichting. “Al heeft de politie de zaak nog in onderzoek. Het […]

leiderdorp – Een felle brand op het bouwterrein van de hsl-zuid bij Leiderdorp heeft op de avond van Tweede Kerstdag 3500 kubieke meter piepschuim in de as gelegd. Door de dikke rook moest de A4 tijdelijk worden afgesloten.

Een woordvoerder van projectbureau hsl vermoedt brandstichting. “Al heeft de politie de zaak nog in onderzoek. Het bouwterrein was afgesloten en de aannemer heeft twee weken vakantie. Het is dus niet door werkzaamheden gebeurd.”

Het piepschuim lag tegen een landhoofd van het nog te bouwen viaduct over de A4 en de hsl. De woordvoerder kan nog niet zeggen hoe groot de schade is. “Afgezien van het piepschuim en de schoonmaakkosten moeten we nog onderzoeken of er schade is aan het landhoofd, maar ook de experts hebben tot begin januari vrij.”

Reageer op dit artikel