nieuws

Energie uit biomassa kan veel goedkoper

bouwbreed Premium

utrecht – Door gewassen zowel voor energie als voor andere producten te gebruiken, wordt energie uit biomassa goedkoper. De kosten daarvan zijn echter nog hoog door het gebrek aan landbouwgrond. Een systeem waarbij de gewassen zowel als energiebron als voor andere producten worden gebruikt, is vijf keer goedkoper. De beste multifunctionele biomassasystemen verminderen tevens de […]

utrecht – Door gewassen zowel voor energie als voor andere producten te gebruiken, wordt energie uit biomassa goedkoper. De kosten daarvan zijn echter nog hoog door het gebrek aan landbouwgrond. Een systeem waarbij de gewassen zowel als energiebron als voor andere producten worden gebruikt, is vijf keer goedkoper. De beste multifunctionele biomassasystemen verminderen tevens de uitstoot van broeikasgas met een factor vijf.

Dit concludeert NWO-promovendus V. Dornburg. Zij onderzocht hoe gewassen multifunctioneel kunnen worden gebruikt. Dornburg promoveerde aan de Universiteit Utrecht.

Het onderzoek van Dornburg maakt deel uit van het programma BioPush (Integrated Strategies for Identifying Optimal Bio-Energy Production and Utilisation Systems) van het NWO/SenterNovem Stimuleringsprogramma Energieonderzoek.

Reageer op dit artikel