nieuws

Eemshaven krijgt facelift van miljoenen

bouwbreed

eemshaven – De Groningse Eemshaven wordt de komende jaren voor vele tientallen miljoenen euro�s uitgebreid en opnieuw ingericht. Het algemeen bestuur van Groningen Seaports, het voormalige havenschap, heeft daarvoor groen licht gegeven. De miljoenen worden onder meer gebruikt voor een aanzienlijke verlenging van de zogeheten bulkkade en een geheel nieuwe inrichting van de haven. Het […]

eemshaven – De Groningse Eemshaven wordt de komende jaren voor vele tientallen miljoenen euro�s uitgebreid en opnieuw ingericht. Het algemeen bestuur van Groningen Seaports, het voormalige havenschap, heeft daarvoor groen licht gegeven. De miljoenen worden onder meer gebruikt voor een aanzienlijke verlenging van de zogeheten bulkkade en een geheel nieuwe inrichting van de haven.

Het is de bedoeling dat onder meer het bedrijf AG Ems een grotere plek in de nieuwe haven krijgt. Groningen Seaports zelf neemt het grootste deel van de investeringen voor zijn rekening. Het precieze bedrag van de investering is mede afhankelijk van een mogelijke subsidie van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Groningen Seaports heeft goede hoop dat ook van die kant een flink bedrag beschikbaar komt.

Reageer op dit artikel