nieuws

ECN kijkt tijdens tiende lustrum vooral vooruit

bouwbreed Premium

petten – Het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) viert komend jaar zijn vijftigste verjaardag. In 1955 begonnen als Reactor Centrum Nederland groeide het ECN uit tot een internationaal bekend onderzoekcentrum. De nadruk op nucleaire onderwerpen werd uitgebreid naar algemeen energieonderzoek. Wat ECN niet zal doen tijdens de vieringen van het tiende lustrum is een pas op […]

petten – Het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) viert komend jaar zijn vijftigste verjaardag. In 1955 begonnen als Reactor Centrum Nederland groeide het ECN uit tot een internationaal bekend onderzoekcentrum. De nadruk op nucleaire onderwerpen werd uitgebreid naar algemeen energieonderzoek.

Wat ECN niet zal doen tijdens de vieringen van het tiende lustrum is een pas op de plaats maken. Het motto tijdens het jubileumjaar is dan ook: “ECN 100 jaar: 50 jaar terugblikken en 50 jaar vooruitzien.” Hiermee onderstreept ECN de noodzaak blijvend energieonderzoek uit te voeren.

Tijdens een manifestatie in mei zal ECN met een fototentoonstelling de historie van het Reactor Centrum en het Energieonderzoek Centrum belichten. Voor de komende vijftig jaar geeft ECN een beeld van de energievoorziening voor die periode.

Een jubileumboek maakt deel uit van de manifestatie. In februari wordt het programma bekend.

Reageer op dit artikel