nieuws

Duitsland wil vuile bagger in Rijn lozen

bouwbreed Premium

amsterdam – Duitsland wil 300.000 kubiekemeter vervuild rivierslib in de Rijn lozen dat zich bij de stuw van Iffezheim heeft opgehoopt. Dat meldt de Stichting Reinwater. De lobbygroep dringt er bij minister Peijs van Verkeer en Waterstaat op aan om de zaak met haar Duitse collega op te nemen. In het slib zit hexachloorbenzeen, een […]

amsterdam – Duitsland wil 300.000 kubiekemeter vervuild rivierslib in de Rijn lozen dat zich bij de stuw van Iffezheim heeft opgehoopt. Dat meldt de Stichting Reinwater. De lobbygroep dringt er bij minister Peijs van Verkeer en Waterstaat op aan om de zaak met haar Duitse collega op te nemen. In het slib zit hexachloorbenzeen, een soort pesticide dat kanker verwekt. Stichting Reinwater vindt dat de vervuilde baggerspecie in de slufter van de Rotterdamse haven geborgen moet worden.

Reageer op dit artikel