nieuws

Defensie wil van Tapijnkazerne af

bouwbreed Premium

maastricht – Staatssecretaris Van der Knaap van Defensie en burgemeester Leers van Maastricht hebben gisteren in de Limburgse hoofdstad een intentieovereenkomst getekend over de Tapijnkazerne en de omliggende terreinen en bebouwingen. Die zijn eigendom van de Staat, maar verliezen op termijn hun huidige functie. Het Rijk wil de kazerne verkopen en de gemeente Maastricht heeft […]

maastricht – Staatssecretaris Van der Knaap van Defensie en burgemeester Leers van Maastricht hebben gisteren in de Limburgse hoofdstad een intentieovereenkomst getekend over de Tapijnkazerne en de omliggende terreinen en bebouwingen.

Die zijn eigendom van de Staat, maar verliezen op termijn hun huidige functie. Het Rijk wil de kazerne verkopen en de gemeente Maastricht heeft hiervoor interesse.

Maastricht gaat een ruimtelijke verkenning verrichten naar de mogelijkheden van de kazerne en omgeving. Aan de hand daarvan wordt bepaald hoeveel Maastricht voor het onroerend goed moet betalen.

Reageer op dit artikel